Bok av Roger Garaudy översatt till japanska
"Den israeliska politikens grundläggande myter"

Robert Faurisson

 

Bland de skrifter som verkligen har påverkat människor över hela världen, speciellt i Frankrike och i den arab-muslimska världen, finns en av de viktigaste revisionistiska skrifter som har publicerats på senare år, nämligen Les mythes fondateurs de la politique israélienne, Den israeliska politikens grundläggande myter. En läsvärd och ofta citerad skrift av den välkände franske författaren och intellektuelle Roger Garaudy.

I en rättegång i Paris som fick stor publicitet, som ägde rum den 27 februari, 1998, dömdes Garaudy till böter på 240.000 francs (350.000 kronor) för uttalande i hans bok som publicerades 1996. Den åttioårige historiska forskaren dömdes för "förnekande av brott mot mänskligheten" genom att uttrycka sin skeptiska inställning av Holocaust-utrotnings historierna, och för "rasistiskt förtal" genom att påpeka det judiska inflytandet på västvärldens media. Garaudy, som har konverterat till Islam, har fått betydande stöd i Arabiska och muslimska länder i sin rättsliga kamp, där fallet har blivit vitt omskrivet som ytterligare ett exempel på det hyckleri som fått övertaget i Europa och i Förenta Staterna i frågor som rör judiska och sionistiska intressen. (Ytterligare information om Garaudy se, the March-April 1998 Journal, pp. 16-18.)

Garaudys " Grundläggande myter" (som recenserades i, the March-April 1996 Journal, pp. 35-36) översattes snabbt till flera språk. Nu finns en japansk översättning tillgänglig i en elegant 400-sidig volym, med biografier, källangivelser och register. Ansvarig för denna utgåva är den revisionistiska aktivisten Aiji Kimura, en journalist i Tokyo som är författare till flera böcker, har bl.a. skrivit en kritisk granskning av USA-Japan rollen under Gulfkriget. I November 1994 så besökte han IHRs kontor i södra Kalifornien, där han gjorde en video-inspelad intervju med Journals redaktör Mark Weber.

 

översättning av början av
Revisionist Publications: Around the World
Garaudy Reaches Japanese Readers


 
Reprinted from
The Journal of Historical Review,
(January/February 1999)
The Journal of Historical Review:
P.O. Box 2739 , Newport Beach, CA 92659, USA. Subscription: $40 per year (domestic).
Roger Garaudy: The Resistance
| English | French | Deutsch | Svenska |


No hate. No violence. Races? Only one Human race.
United We Stand, Divided We Fall.
Know Your enemy

You too are welcome as a freedom fighter. Act now! Tomorrow it will be too late!
Compose your letter online. Write now to Rdio Islam
Ahmed Rami, writer, journalist, is the founder of the radio station Radio Islam.
Donations to help his work may be sent (in cheques or in notes) to his address:
Ahmed Rami - Box 316 - 10126 Stockholm, Sweden
Phone:+46708121240
Latest additions:
English -Svensk -French -German -Portug -Arabic -Russian -Italian -Spanish -Suomi
© No Copyright. - All texts and files in this Site may be republished and reproduced
as long as Radio Islam-(at http://www.abbc.net) where they are located - is mentioned.

HOME