"Alla stora sanningar börjar som kätterier."
- GB Shaw

HOME


Den sionistiska terrorn i Palestina
innan 1948

Åren innan 1948, då staten Israel grundades av de sionistiska judarna på ockuperad palestinsk mark, förde sionisterna en våldsam och urskiljningslös terrorkampanj mot palestinierna. Terrorkampanjen hade två syften; dels att terrorisera den palestinska ursprungsbefolkningen och förjaga dem från sin mark, dels att terrorisera engelsmännen som förvaltade Palestina. På den tiden motsatte sig Storbritannien sionisternas krav på judisk massinvandring till Palestina och deras plan på upprättandet av en heljudisk ("Palestiniern-Rein") stat där.

Alla sionismens galjonsfigurer deltog i denna terror, en terror som var av en oerhörd intensivitet och brutalitet. Israels f.d. premiärminister Menachem Begin ledde "Nationella Militära Organisationen" (NMO eller Irgun Z'vay Leumi som den också kallades). Begin och hans Irgun var bl.a. ansvariga för massakern på 254 försvarslösa palestinska bybor i den arabiska byn Deir Yassin den 9:e april 1948, d.v.s. en månad innan staten Israels tillkomst. Yitzhak Shamir, också en av Israels premiärministrar, var överhövding i den judiska terrorrörelsen Stern-ligan som bl.a. sprängde Hotel King David i Jerusalem i juli 1946 där 92 människor dödades. Det var även Shamir som planerade och ledde mordet på den svenske FN-medlaren Folke Bernadotte i september 1948. Den stora judiska organisationen Jewish Agency och dess väpnade gren Haganah hade hela tiden ett intimt samarbete med Irgun och Stern och de synkroniserade sina attacker mot palestinierna och engelsmännen.

Man måste komma ihåg att judarna vid denna tidpunkt utgjorde en minoritet i Palestina på knappt en tredjedel av landets befolkning. Majoriteten av dessa judar var dessutom nyanlända judiska immigranter från USA, Ryssland och Polen och var alltså inte ens födda i det land de hävdade var "deras" med stöd från en bok, "Bibeln" (Torah), som judarna själva skrivit!

De övriga två tredjedelarna av Palestinas befolkning var palestinier, av muslimsk och kristen trosinrikting som bott och brukat landet sedan tusentals år. Sålunda var judarnas terrorkrig inte ett "befrielsekrig" som dagens sionister försöker reducera det till utan ett erövringskrig där målet var att etablera en judisk koloni i ett annat folks land genom massinvasion och där bombattentat, massakrer och terror var medlen för att uppnå detta mål.

Vi skall här belysa denna massiva judiska terror som sionisterna bedrev i Palestina och som de är mycket måna om att nedtysta och dölja. Om denna terrorism blev allmänt känd skulle sionisternas decennierlånga media-kampanjer om "palestinsk terror" gå om intet. Ty vad palestinierna idag gör som ett led i en legitim kamp mot en rasistisk och hänsynslös ockupant kan aldrig jämföras med vad sionismens hantlangare utförde och idag fortfarande utför, i rasismens och expanSionismens namn.

Vi skall börja med att citera Storbritanniens Secretary of State for the Colonies, d.v.s. kolonial-sekreteraren, från hans memorandum till den brittiske premiärministern hemställt den 10 september 1945:

"De unga judiska extremisterna, produkter av ett ondskefullt utbildningssystem, känner varken till tolerans eller kompromissvilja; de betraktar sig som moraliskt rättfärdigade att bruka våld mot den individ eller den institution som på något sätt lägger hinder i vägen för dem att till fullo fullfölja sina krav. (...) Föregångarna till dagens Stern-grupp och Nationella Militär Organisation [Irgun] står att finna bland Seloterna och Assassinerna under den romerska epoken enligt vars tro även de judar som var gifta med icke-judar ärades med döden. Dessa Seloter av idag, från Polen, Ryssland och Balkan, har fortfarande ej lärt sig vad tolerans och respekt för andras rättigheter är för något. Som utrikessekreteraren nyligen sade om Balkan; dessa människor känner inte till innebörden av ordet demokrati. Jewish Agency kanske beklagar terrorismen; men varje överdrivet tal ...det flagranta åsidosättandet å ena sidan för regeringens auktoritet att upprätthålla lag och ordning och å den andra sidan för den arabiska saken, chauvinismen och intoleransen från deras utbildnings-system, allt bidrar till att skapa en atmosfär där fanatikerna och terroristerna kan frodas. De judiska ledarna verkar medvetet underblåsa extremismen till en punkt där en explosion är oundviklig och de drar sig inte för att använda judarnas lidanden i Europa som deras främsta ursäkt för att urskulda sig själva politiskt. (...) Judarna, som för övrigt Europa, behöver lära sig tolerans och demokrati."

Se "Security Conditions in Palestine", A Top Secret Memorandum by the Secretary of State for The Colonies to the Prime Minister, dated 10 September 1945, Annex, p6 PREM/8/627, Public Record Office, London.)

Vi skall nu publicera ett axplock av denna judiska terror tagna under sex dagar, 11 t.o.m. 13 december, och även julafton, juldagen och annandag jul 1947. De senare dagarna är kristna storhelgdagar där sionisterna likväl utlöser sin terror mot kristna och muslimer. Vi citerar direkt från brittiska Public Record Office i London, från deras omfattande dokumentation av den judiska terrorn. Vissa sifferkoder och förkortningar som den brittiska administrationen brukade sig av dyker alltså upp eftersom det här rör sig om officiella handlingar:

 

11 DECEMBER 1947
Kl. 13.20, judar i en taxi på Bat Gallim Haifa vägen kastar bomber som skadar tre ungdomar.

11 DECEMBER 1947
Kl.13.35, en bomb kastas mot en arabisk bus vid Kingsway, Haifa. 4 araber dödade, 12 skadade.

11 DECEMBER 1947
Kl. 19.45, skärmytsling mellan araber och judar på Mount Scopus road Jerusalem vid Shufat. I skydd av eldgivning trängde judarna in i byn förklädda till soldater och poliser och försökte spränga sönder hus. 2 odetonerade granater och en dynamit hittades senare i byn av den Palestinska Polisen.

11 DECEMBER 1947
Kl. 22.45, en grupp judar i militärliknande uniformer attackerade Tirya 14802410. Ett hus förstördes och 5 hus skadades. 12 araber dödades och 6 araber skadades. 15 CWT och jeep användes vid attacken som utfördes med granater och handeldvapen.

11 DECEMBER 1947
Granater kastades i Ramle på natten och judar i en taxi besköt ett garage.

11 DECEMBER 1947
1:a Infanteri Divisionen. En judisk konvoj som passerade genom Yasur 13141594 besköts. Judarna kastade granater och förstörde ett arabiskt café. Judarna anklagade Arablegionen. Araberna säger att det var judarna som sköt först. Så här långt sex skadade.

11/12 DECEMBER 1947
6 AB Divisionen, kl. 22.45, 11:e december, en grupp judar i militärliknande uniformer attackerar Mount Tiras nordvästra hörn vid 14802410. En del av truppen kom ner från kullarna till fots. De attackerade sex hus med granater och handeldvapen. Ett hus totalförstört och andra hus skadade. Kända offer - araber - 12 döda och 6 skadade.

12 DECEMBER 1947
252 FS Sec., 12:e december. Kl. 09.00 kastade judar granater mot ett garage bakom biografen Rex i Jerusalem. Offer: 2 araber skadade.

12 DECEMBER 1947
På morgonen den 12:e december sköts en officer och tre soldater bakifrån när de färdades genom Herzl Street i en jeep. När skotten föll skingrades folkmassan och de två judarna som begått dådet promenerade uppför trapporna i en trång gränd till Nordau Street, där de satte sig ner på Café Sternheim och drack kaffe, innan de försvann, förmodligen till Tel Aviv. Officeren och de tre soldaterna skadades svårt; en hade fallit ur jeepen, och eftersom ingen hjälp kom från någon judisk lokalbo eller någon judisk doktor, försökte officeren samla sina män och de körde själva till sjukhuset; officeren skötte växeln eftersom han hade blivit träffad i magen och benen, medan föraren, vars högra arm och sida hade träffats, styrde ratten. En av soldaterna avled på vägen till sjukhuset. En uppgift kom till den här avdelningen strax därpå som sade att incidenten utförts av en jude som var medlem i Haganah och att han agerat i strid mot Haganahs order.

12 DECEMBER 1947
1:a Infanteri Divisionen, kl. 12.00, hördes en explosion i Ramle. Polisen rapporterade att granater kastats och ett garage beskjutits av några judar i en taxi. En stor eldsvåda bröt ut och AFS skickades ut från Sarafand för att bistå. Kl. 06.30 brann det fortfarande.

12 DECEMBER 1947
Ett intermezzo mellan judar och libaneser vid 14.00-tiden. Judarna kastade 1 granat som skadade 1 libanesisk civilperson. Båda grupperna drog sig tillbaka. Inga fler offer.

12 DECEMBER 1947
En arab skjuten i biografen Orah på Gabriel Street, Haifa.

13 DECEMBER 1947
Krypskytte-eld mellan de judiska och arabiska kvarteren startade kl. 11.20. Offer: 1 civil arab dödad. 1 arabiskt barn svårt skadat, dog senare på sjukhus. 1 J.S.P. och 1 J.T.A.C. svårt skadade. 1 judisk civilperson saknad. 1:a Tp TJFF och 1:a Coy 8 Para Bataljonen skickades in. Utegångs-förbud infört i Safads urbana del; det hävdes kl. 17.00 14 december.

13 DECEMBER 1947
Kl. 12.20, en folksamling med araber besköts och attackerades med bomber från en judisk taxi, nära Damascus Porten, Jerusalem. Dödade - 4 araber och 1 jude. Skadade - 15 araber och 2 brittiska konstaplar. Folkmassan dödade 1 jude, och skadade lätt 2 brittiska konstaplar som försökte upprätthålla ordningen. Taxins ägare arresterad: 3 andra passagerare lyckades undkomma.

13 DECEMBER 1947
Fem beväpnade judar i en bil attackerade Café King George Avenue, Jaffa. Cafét och andra byggnader fick omfattande skador. 6 araber dödade. 15 araber allvarligt skadade. 21 araber skadade. Bilen hade blivit stulen i Petah Tiqva kl. 13.00.

13 DECEMBER 1947
Kl. 16.40, 2 Brittiska soldater i en fältambulans attackerades av judar nära Rehovoth 132145. 1 gevär stulet.

13 DECEMBER 1947
Fyra lastbilslaster med beväpnade judar klädda i kamouflageuniformer attackerade Al Yehudia 139159 med bomber och eldgivning med handeldvapen. 6 araber dödade, 15 araber allvarligt skadade och 21 araber lindrigt skadade. Bepansrad polisbil beskjuten. Lugnet återställt efter Coldm Gds utryckningsplutons ankomst.

13 DECEMBER 1947
Två araber skadade i Manshiya kvarteren, Tel Aviv, under kvällen.

13 DECEMBER 1947
Knivattacker mellan judar och araber, i Safad. 1 arabiskt barn allvarligt skadat; 1 jude försvunnen; och två judiska TACs allvarligt skadade. Utegångsförbud insatt fram till kl. 07.00, 14 December.

 

Och inte heller julens frid lämnas ostörd av de judiska terroristerna:

24 DECEMBER 1947
Kl. 09.00, kastade två judar en bomb och besköt en arab på Jerusalem/Jaffa vägen, han skadades lindrigt.

24 DECEMBER 1947
Gaza-distriktet. Kl.11.00 i närheten av Imaras polisstation öppnade judar eld mot tre araber som plöjde sin åker. Alla araberna dödades.

24 DECEMBER 1947
Under natten attackerade judar den arabiska byn Safafa med gevär och Bren-kulsprutor. En arab dödades.

25 DECEMBER 1947
Tidigt i gryningen placerade judar en bomb i en arabisk lund i närheten av Agrobank. Explosionen förstörde ett skjul och dödade den arabiske utkiken.

25 DECEMBER 1947
Kl. 11.00 i Tel Aviv besköts 4 brittiska soldater av judar när de var på väg att lämna ett judiskt kafé. Två av dem dödades och två skadades.

25 DECEMBER 1947
Kl. 22.00, i närheten av English Girls High School i Haifa påträffades liket av en brittisk ingenjör som var anställd på Iraq Petroleum Company. Han hade skjutits i bröstet.

26 DECEMBER 1947
Kl 02.00 i Haifa hittades kroppen av en engelsk lastfartygs sjöman med kulskador i bröstet.

26 DECEMBER 1947
På morgonen i Haifa besköts en arabisk buss varvid en passagerare dödades.

26 DECEMBER 1947
Under eftermiddagen attackerade beväpnade judar ett beduinläger nära berget Carmel och dödade ett arabiskt barn, skadade ett annat svårt och skadade en arabisk man lätt.

26 DECEMBER 1947
Vid 22.00-tiden attackerade ett gäng judar (Irgun Z'vai Leumi) den arabiska byn Silwan, 5 hus skadades av granater.

26 DECEMBER 1947
Under natten attackerade 20 judar ett beduinläger söder om Jeriko-vägen och dödade en arabisk kvinna. Boskap dödades och skadades också.För att läsa andra artiklar från Radio Islams tidningTillbaks till svenska huvudsidan

Till Radio Islams sidor på andra språk